Blog

Hola, món!

Us donem la benvinguda al WordPress. Aquesta és la vostra primera entrada. Editeu-la o suprimiu-la, i després comenceu a publicar!ex_nova_cadellada_02

El vent va començar a bufar durant la jornada d’ahir i va deixar registres de més de 100 km/h a l’Alt Empordà i el Ripollès. Com sol ser habitual, les ratxes màximes es van registrar a Portbou, on es va arribar als 120 km/h, segons les dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). També van ser fortes les ventades a Ulldeter, arribant als 109 km/h, mentre que en altres punts del Pirneu i l’Alt i el Baix Empordà hi va haver ratxes més moderades. És el cas, per exemple, de Molló, amb 62 km/h; Castell d’Aro, on es va arribar als 58 km/h; Núria, on el registre màxim va ser de 54 km/h; o Sant Pere Pescador, on les ràfegues van ser de 50 km/h.

Protecció Civil va activar ahir la prealerta del pla Procicat per la previsió de fortes ventades que durant la jornada d’avui s’han d’estendre a les comarques gironines. Ahir al matí, el vent ja va bufar amb intensitat al Pirineu i Prepirineu occidental i la previsió és que avui les ventades tornaran afectar tot el Pirineu i Prepirineu i també podran estendre’s a l’Alt Empordà i a les comarques d’Osona, el Vallès Oriental i la Selva, sobretot a les cotes més elevades. Es preveu vent de component sud les ratxes que podran superar els 90 km/h. L’episodi de vent es pot allargar fins demà. D’altra banda, també es va activar la prealerta del pla Inuncat pel mal estat de la mar, amb onades que van arribar als 2,5 metres d’alçada.

Protecció Civil també va tenir activada fins la tarda la prealerta Neucat ja que va començar a remetre l’episodi de nevades, que van ser destacables en diversos punts del Pirineu i que van deixar enfarinades en alguns punts del Ripollès. Segons va informar el Departament d’Ensenyament, es van produir incidències viàries a causa de les nevades que van afectar algunes rutes de transport escolar. Totes les afectacions van ser, però, al Pirineu de Lleida.