Blog

Entrada 2

http://images.ara.cat/societat/Vaters-dos-Sotxi-BBCSteveR_ARAIMA20140205_0197_39.jpg

Si vas als Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi et pots veure obligat a compartir lavabo, en el sentit extrem d’haver d’utilitzar una tassa de vàter al costat d’algú altre, sense cap envà? Fa dies que la pregunta recorre Europa i el món i no se n’ha acabat de treure l’aigua clara.

Tot plegat va començar quan el periodista de la BBC Steve Rosenberg va tuitejar una imatge de dues tasses de vàter aparellades. Era d’un lavabo d’unes instal·lacions olímpiques. L’endemà va piular una imatge d’un càmera de la BBC presa a Kazan durant els jocs universitaris de l’estiu passat, i s’hi veuen fins a cinc vàters en una mateixa sala.

Fonts de l’organització dels Jocs de Sotxi van assegurar que Rosenberg havia fet la foto que havia ‘destapat’ el cas just abans que els vàters fossin retirats per destinar l’espai a un petit magatzem i just després que haguessin tirat a terra l’envà que els separava fins aleshores. I després va aparèixer una imatge on s’hi veia, en la mateixa petita sala, ara suposat minimagatzem, tres calaixeres en lloc dels dos vàters.